Naš Josip Smokvina najljepši gluhi Europe

Naš Josip Smokvina najljepši gluhi Europe

U subotu 29.rujna održan je izbor za Miss i Mistera svijeta, Europe i Azije 2018. u Pragu. Na natjecanju je sudjelovalo dvoje hrvatskih gluhih predstavnika, Monika Šimunović i Josip Smokvina. Josip Smokvina odnio je titulu Mistera Europe te tako po prvi puta doveo Hrvatsku u vrh tog natjecanja koje promiče jednake mogućnosti gluhih i nagluhih osobe.

U dijelu natjecanja u kojem su predstavnici prezentirali narodne nošnje svoje zemlje, Monika je predstavila narodnu nošnju svog kraja – Slavoniju, a Josip, inače Riječanin, je izašao u kostimu Zametskog zvončara te oduševio publiku zanimljivom koreografijom.

Naša predstavnica Monika, u dijelu programa u svečanim večernjim haljinama, je nosila haljinu najnagrađivanijeg hrvatskog modnog dizajnera, Igora Galaša, koji je tu haljinu izradio posebno za ovu priliku. Igor već drugu godinu za redom surađuje sa Savezom na pripremi natjecateljica za odlazak na svjetski izbor te smo mu uvelike zahvalni na poklonjenom trudu i vremenu koji je uložio u izradu ove haljine.

Monika, Josip te Mirana Relata, članica Izvršnog odbora Foruma mladih HSGN-a i pratnja Missici i Misteru na ovom putovanju, su uz pomoć doniranih karata Flixbusa otputovali u Prag kojemu se uvelike zahvaljujemo. Izuzetno smo ponosni na suradnju s Flixbusom te se radujemo zajedničkoj suradnji i u budućnosti jer su uistinu pokazali kako prepoznaju potrebe gluhih i nagluhih osoba te kako žele olakšati putovanja na svaki mogući način.

2018-10-04T13:20:42+00:00