Konferencija o ‘’Obiteljski usmjerenoj ranoj intervenciji za gluhu i nagluhu djecu’’ (FCEI)

Treća međunarodna Konferencija o ‘’Obiteljski usmjerenoj ranoj intervenciji za gluhu i nagluhu djecu’’ na kojoj su sudjelovali i predstavnici HSGN-a održana je ponovno u predivnom povijesnom mjestu, u blizini Salzburga,  Bad Ischl-u, 15.-17. lipnja 2016.

Tema ovogodišnjeg Kongresa koji predstavlja jedinstveno, globalno partnerstvo između roditelja i stručnjaka, bila je ‘’Za svako dijete i obitelj’’ u smislu prepoznavanja različitosti gluhe i nagluhe djece, njihovih individualnih potreba, kao i potreba njihovih obitelji, i konteksta u kojima žive i odrastaju, te različitosti usluga koje dobivaju.

Kroz kombinaciju različitih uvodnih obraćanja, prezentacija, stručnih radionica, FCEI 2016. se fokusirao na distribuciju informacija iz aktualnih i završenih istraživanja, te praktičnih iskustava u području rane intervencije. Ova konferencija svima je proširila  znanje i produbila razumijevanje  bez obzira da li se radi o članovima obitelji, liječnicima, radnicima u obiteljskoj podršci, administratorima programa i projekata ili akademskim istraživačima. Također je pružila izvrsnu priliku za širenje mreže suradnika, u istinsko međunarodnom i multidiscplinarnom kontekstu.

Sve prezentacije sa Kongresa mogu se vidjeti on line na: http://www.fcei.at/2016/en/presentations/

2016-12-21T18:56:40+00:00