Konferencija “Živjeti dobro s gubitkom sluha” i generalna skupština EFHOH-a

Konferencija “Živjeti dobro s gubitkom sluha” i generalna skupština Europske federacije nagluhih osoba 2016. – Pariz, Francuska

Godišnja skupština Europske federacije nagluhih osoba u okviru koje je organizirana i Konferencija održana je 01.-03.2016. u Parizu, u Francuska.  Skupštini koja je organizirana u prostorima ”International Residence of Paris”  prisustvovalo je uz dva predstavnika iz HSGN-a, 49 delegata iz 16 europskih zemalja. Konferencija na temu ”Živjeti dobro s gubitkom sluha” koja je održana drugi dan skupa okupila je veliki broj sudionika, preko 200 osoba koje su predavanja mogle pratiti na engleskom i francuskom jeziku govornom jeziku, uz pomoć induktivnih petlji, uz simultani transkript na velikim ekranima, te uz prevođenje na međunarodni i francuski znakovni jezik.

U okviru Konferencije Gdin Audrey Sitbon iz Francuskog Ministarstva zdravlja predstavio je istraživanje o statusu gluhih i nagluhih osoba u Francuskoj (Baromètre Santé Sourds et Malentendants -BSSM), čije su rezultate u vidu publikacije tiskane na engleskom jeziku podijelili sudionicima Konferencije. Dr. Françoise Artières predstavio je  prezentaciju o kohlearnim implantatima vezano uz  iskustva Palavas implantacijskog centra i Montpellier univerzitetske bolnice.

Gdin. Søren Hougaard, predstavnik EHIMA-a (European Hearing Instrument Manufacturers Association) osvrnuo se svojom prezentacijom na rezultate Eurotrak istraživanja. Mark Laureyns iz  AEA (Association of the European Hearing Aid Professionals) prezentirao je njihove aktivnosti vezano uz načine poboljšanja usluga koju pružaju audiolozi. Gdin. Benoit Mongourdin predstavio je broj za krizne situacije – 114, te budući razvoj u cilju potpune pristupačnosti. Dr. Hans Mülder Phonak govorio je o pitanju «slušanja u bučnom okruženju» iz gledišta proizvođača slušnih pomagala. Dvodnevni skup završio je predivnom turističkom turom po Parizu organiziranom samo za delegate skupštine.

2016-12-13T12:38:31+00:00